Spring naar content
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

Bestuur

Fantaziehuis wordt geleid door Rob van den Broek en Karin van Leeuwen.

Rob van den Broek

sociaal ondernemer

‘Als eigenaar en bestuurder van Fantaziehuis ben ik sinds 2013 eindverantwoordelijk voor onze activiteiten: kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang. ‘Opvang’ vind ik eigenlijk geen goed woord. Ouders willen meestal geen ‘opvang’, maar zoeken mensen aan wie zij hun kind durven toe te vertrouwen. Een fijne plek waar hun kind zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen. Dat is wat wij willen bieden.

De kwaliteit en veiligheid van onze ‘opvang’ staan voor mij op nummer 1. Daarnaast heb ik aandacht voor onze bedrijfsvoering. Zoals: niet meer management dan nodig is en scherp zijn op onze huisvestingskosten. Daardoor kunnen we volop investeren in belangrijke zaken zoals talentontwikkeling van onze medewerkers, en de eigen bijdrage voor ouders zo laag mogelijk houden.’

Rob-van-den-Broek-2.0

Karin van Leeuwen

operationeel directeur

‘Als operationeel directeur geef ik onze missie en pedagogische visie handen en voeten. Doel van al onze activiteiten is bijdragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen. Voor ouders willen we een partner in de opvoeding zijn. Op alle niveaus van onze organisatie werkt dit door.

De kennis en expertise van onze medewerkers is hierbij cruciaal.  Deze expertise omvat kennis van het jonge kind. Wij zijn de specialisten om kinderen spelenderwijs te laten leren. Net als bij de kinderen gunnen we het ook elke medewerker om continue te leren en zich te ontwikkelen. Daartoe bieden we medewerkers veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Fantaziehuis is hierin uniek. Pedagogisch medewerkers kunnen bij ons doorgroeien tot teamleider of manager. We kijken niet alleen naar de diploma’s, maar ook naar de talenten van de persoon achter de diploma’s. Er zijn ook volop mogelijkheden voor medewerkers om zich in de breedte te ontwikkelen. Hiervoor bieden we specialisaties in pedagogiek, als auditor of andere ondersteunende taken op het gebied van organisatie of management.

Op die manier sluiten we als organisatie beter aan bij de individuele talenten van medewerkers en bieden we maatwerk. Zodat niet alleen de kinderen, maar ook de medewerkers zich kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf!’

Group 1457d