Kinderopvangtoeslag | Fantaziehuis
Spring naar content

hoe wordt kinderopvangtoeslag berekend?

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvang toeslag Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. De Belastingdienst vergoedt een groot deel van de kinderopvangkosten. Wat u uiteindelijk netto betaalt voor kinderopvang hangt af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die u ontvangt. De hoogte van de toeslag is weer afhankelijk van het aantal kinderen dat gebruikmaakt van de opvang, van uw belastbaar inkomen en het aantal uren dat u werkzaam bent. Om een goede indicatie te krijgen van de netto maandkosten voor de kinderopvang, hebben wij een handige rekenhulp ontwikkeld. Wilt u weten wat u voor kinderdagopvang, peuteropvang en/of buitenschoolse opvang per maand betaald? Gebruik dan onze handige rekenhulp, waarmee u gemakkelijk uw netto kosten kunt berekenen. Heeft u vragen over de kosten, neem dan contact op met klantadvies.

Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

Voorwaarden kinderopvangtoeslag en afdeling klantadvies

Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Indien er ondersteuning is gewenst bij onder andere het invullen van formulieren en het aanvragen van bijdragen kan contact opgenomen worden met afdeling klantadvies van Fantaziehuis. Om u aan te melden voor kinderopvangtoeslag heeft u het LRK-nummer van de locatie nodig. Dit nummer is te vinden op onze locatiepagina’s. Heeft u recht op toeslag? Wacht dan niet te lang met het aanvragen van kinderopvangtoeslag, anders loopt u een deel mis.

Kinderopvangorganisaties geven gegevens door aan toeslagen

Toeslagen wil er samen met ouders voor zorgen dat het voorschot voor hun kinderopvangtoeslag klopt. Het is daarom belangrijk dat ouders wijzigingen in hun situatie meteen doorgeven via Mijn toeslagen. Dit kan ook snel en gemakkelijk via de kinderopvangtoeslag-app. Steeds meer kinderopvangorganisaties (hieronder vallen ook gastouderbureaus) delen gegevens met Toeslagen. Per 1 januari 2021 wordt het verplicht om maandelijks gegevens aan te leveren. Ter voorbereiding daarop moeten kinderopvangorganisaties hun administratie aanpassen. Daarom vragen opvangorganisaties misschien extra gegevens aan ouders. Toeslagen gebruikt die gegevens voor een extra check. Zo zorgt Toeslagen er samen met de kinderopvangorganisaties voor dat de kans op terugbetaling van te veel ontvangen kinderopvangtoeslag wordt verkleind.