Nieuws | Klanken en melodieën: een muziekkwartiertje bij Fantaziehuis Werkspoor | Fantaziehuis
Spring naar content

Klanken en melodieën: een muziekkwartiertje bij Fantaziehuis Werkspoor

12 juni 2023

Muziek maken op de groep
Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

De pedagogisch medewerkers van Fantaziehuis Werkspoor hebben muzikale cursussen volgend bij Het Muziekkwartier! Tijdens deze cursussen deden onze pedagogisch medewerkers waardevolle inzichten op over het gebruik van muziek op de groep, de belangrijke rol van muziek in het leven van kinderen en hoe muziek hen in beweging brengt.

Onze pedagogisch medewerkers ontdekten al gauw hoe belangrijk muziek is voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leerden niet alleen hoe ze muziek kunnen inzetten om kinderen in beweging te brengen, maar ook hoe het bijdraagt aan taalontwikkeling, sociale interactie en creativiteit. En hoe ze deze muzikale activiteiten in de praktijk konden brengen op de groep. Plezier en positieve groei stonden centraal tijdens dit leerzame proces.

Het plezier dat muziek met zich meebrengt, is duidelijk merkbaar op de groepen van Fantaziehuis Werkspoor. De kinderen genieten volop van de muzikale activiteiten en kunnen hun energie kwijt terwijl ze dansen, zingen en experimenteren met materialen zoals dansdoekjes, schudeitjes en nog veel meer. Door spelenderwijs muziekspel aan te bieden dat aansluit op de ontwikkeling en het plezier van jonge kinderen, stimuleren we op een feestelijke manier de ontwikkeling van elk kind.

Het muziekkwartiertje van Fantaziehuis Werkspoor is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden in het dagelijks ritme. De kinderen kijken er elke dag naar uit om samen te zingen, dansen en te genieten van de betoverende klanken die onze pedagogisch medewerkers samen met hen creëren.

Laten we blijven dansen, zingen en genieten van het plezier dat muziek ons brengt!

Meer weten over wat Fantaziehuis Werkspoor te bieden heeft en uniek maakt? Je leest het hier.