Nieuws | Open Ended Play bij Fantaziehuis | Fantaziehuis
Spring naar content

Open Ended Play bij Fantaziehuis

28 juli 2023

open ended play bij fantaziehuis
Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

Open Ended Play bij Fantaziehuis

Bij Fantaziehuis omarmen we een bijzondere aanpak om het spel van kinderen te bevorderen: Open Ended Play! Deze speelstijl biedt talloze voordelen en is een geweldige manier om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Open Ended Play, wat is dat precies?

Bij Open Ended Play staat de uitkomst niet vast voordat het spel begint. Het is een speelwijze waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun fantasie te gebruiken zonder strikte regels of verwachtingen. Ze kunnen hun eigen unieke verhalen bedenken en hun verbeeldingskracht volledig de vrije loop laten. Ideaal voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Open ended play goed voor ontwikkeling van kinderen

Waarom is Open Ended Play waardevol voor de ontwikkeling van jonge kinderen?

Bij Open Ended Play kunnen kinderen hun creativiteit volledig uiten en hun verbeeldingskracht vergroten. Spelen met blokken, klei en verkleedkisten biedt hen de kans om hun eigen verhalen en situaties te bedenken, wat hun zelfvertrouwen vergroot.

Daarnaast stimuleert het de verbeeldingskracht van kinderen. Ze kunnen zichzelf inbeelden als superhelden, prinsessen of astronauten en hun eigen avonturen beleven. Dit helpt hen om hun creativiteit te ontwikkelen en hun vermogen om out-of-the-box te denken te vergroten, wat later kan leiden tot innovatieve ideeën.

Ten slotte helpt deze spelvorm kinderen om probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, bij het bouwen van een brug met blokken moeten ze nadenken over hoe ze deze stevig genoeg kunnen maken om eroverheen te lopen. Dit bevordert hun logisch en analytisch denken en helpt hen bij het oplossen van uitdagingen.

open ended play

Enkele voordelen van Open Ended Play op een rijtje:

  • Stimuleert de verbeelding van kinderen
  • Vergroot creativiteit en intelligentie
  • Draagt bij aan sociale en emotionele ontwikkeling van jonge kinderen
  • Bevordert empathie, samenwerking en probleemoplossing
  • Versterkt cognitieve vaardigheden en redeneringsvermogen

Bij Fantaziehuis geloven we in de kracht van Open-Ended Play. We vinden het belangrijk omdat het kinderen de mogelijkheid geeft om spelenderwijs te leren, ontdekken en ontwikkelen.

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar onze visie op spelen en de ontwikkeling van kinderen? Neem een kijkje op onze website en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en activiteiten. Volg onze socials meer tips. Laten we samen van spelen een avontuur maken!