Personeelstekort in de kinderopvang | Fantaziehuis
Spring naar content

Personeelstekort in de kinderopvang

03 mei 2022

kind, zandbak, vrouw bij fantaziehuis
Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

In landelijke nieuwsberichten is te lezen dat ook de kinderopvangbranche kampt met een groot personeelstekort. Dit is niet alleen ontstaan door het feit dat steeds minder jongeren kiezen voor het vak. Corona heeft de kinderopvangsector hard getroffen. De werkdruk is afgelopen jaren erg hoog geweest, ook door de grote vraag naar noodopvang. Uiteraard hebben ook corona zelf, de gezondheidsmaatregelen en quarantaine regels  een grote wissel getrokken op onze medewerkers.

De uitzendbranche kan op dit moment niet voldoende uitzendkrachten leveren om dit tekort op te vangen. Dat maakt dat we als Fantaziehuis helaas niet altijd de continuïteit van de opvang op alle locaties kunnen garanderen, die je van ons bent gewend. Uiteraard doen we onze uiterste best om sluitingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Aanpak Fantaziehuis
Met het hele team werken we elke dag aan het terugdringen van het personeelstekort: onze recruiters werken hard aan het vinden van nieuw personeel. We kijken elke dag goed naar een optimale personeelsplanning en een aantrekkelijke tariefstelling voor externe inhuur. Ook bieden we een gratis opleiding aan voor mensen die de overstap naar de kinderopvang willen maken. Met deze aanpak doen we er alles aan om de bezetting op de locaties zo goed mogelijk rond te krijgen. We zien nu al resultaat van deze inspanningen, maar helaas kan het voorkomen dat ook die groep van je kind(eren) door personeelstekort een dag de deuren moeten sluiten.

Het gaat ons aan het hart dat we momenteel niet aan alle kinderen opvang kunnen bieden. We realiseren ons dat we zo een erg groot beroep doen op ouders. Fantaziehuis werkt aan structurele oplossingen om zo goed mogelijk het hoofd te bieden aan deze situatie.