Samenwerking Thuis in Taal | Fantaziehuis
Spring naar content

Samenwerking Thuis in Taal

03 oktober 2022

afbeelding thuis in taal
Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

Een taalachterstand op jonge leeftijd heeft grote invloed op de ontwikkeling en de schoolloopbaan van een kind. Een goede taalontwikkeling is dus van groot belang. Daarom werken de locaties van de peuteropvang van Fantaziehuis in Tiel mee aan het programma ‘Thuis in Taal’.

Via onze pedagogische medewerkers ondersteunt dit programma ouders bij de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het programma kent in totaal zeven stappen. Voor elke stap levert Thuis in Taal  handvatten over wat werkt om de samenwerking met ouders in de VVE te versterken. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers bijdragen aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen thuis. Thuis in Taal begeleidt onze medewerkers bij deze aanpak, waarbij ouders worden uitgenodigd om deel te nemen aan  activiteiten op de groepen. Voor medewerkers zijn er speciale leerkringen.

Vandaag is de eerste startbijeenkomst in Tiel. Tijdens deze informatieve bijeenkomst geven de projectleiders van Thuis in Taal en gemeente Tiel een presentatie over het programma Thuis in Taal. Zij gaan in gesprek met de medewerkers voor uitleg en toelichting over dit programma. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Thuis in Taal.