Nieuws | Mini Aanbod activiteiten | Fantaziehuis
Spring naar content

Mini Aanbod activiteiten

19 juli 2023

extra activiteiten mini aanbod peutergym fantaziehuis spelenderwijs
Group 1457d
Fantaziehuis_logo_do_Pebble lijn groen d6

We spreken met Manuela, de teamleider van Fantaziehuis De Groene Weide en verantwoordelijk voor het Mini Aanbod. Dit speciale programma maakt gebruik van de talenten van onze pedagogisch medewerkers.

Wat is het Mini Aanbod?

Fantaziehuis introduceert het ‘Mini Aanbod’! Het Mini Aanbod is een programma waarbij pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang in de ochtend naar verschillende locaties gaan om mini-activiteiten aan te bieden, speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar.

“Op dit moment bieden we twee geweldige activiteiten aan: Peutergym en Jazzdance,” vertelt Manuela. Met peutergym worden kinderen uitgedaagd om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen door te klimmen, klauteren en balanceren. Onze professionele begeleiders zorgen voor een veilige omgeving waarin jonge kinderen hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Voor de jonge dansliefhebbers hebben we de wereld van Jazzdance geopend. Onder begeleiding van een pedagogisch medewerker met dansachtergrond kunnen kinderen hun ritmegevoel ontdekken en hun creatieve expressie laten stralen. Met vrolijke muziek en speelse bewegingen worden ze meegenomen op een reis vol dansplezier.

Waarom het Mini Aanbod?

Bij Fantaziehuis erkennen we dat onze medewerkers unieke talenten hebben die een toegevoegde waarde kunnen bieden aan andere locaties. Daarom moedigen we hen aan om hun specifieke vaardigheden in te zetten en een breed scala aan activiteiten te creëren om de talenten en interesses van jonge kinderen te prikkelen. En het is nog leuk ook!

We streven ernaar dat elk kind de aandacht en begeleiding krijgt die het verdient. Daarom hanteren we een maximum aantal deelnemers voor de mini-activiteiten. Op deze manier kunnen we interactie en betrokkenheid op een persoonlijk niveau waarborgen, waardoor elk kind zich gewaardeerd voelt en optimaal kan genieten van de activiteiten.

Hoe ziet de toekomst van het Mini Aanbod eruit?

Op dit moment bieden we het Mini Aanbod aan op 8 locaties in de omgeving van Utrecht. Hoewel het Mini Aanbod nog in de kinderschoenen staat, hebben we grote plannen om het verder uit te breiden. We streven ernaar om ons aanbod aan te vullen met nieuwe materialen, certificaten en een breder scala aan activiteiten, zodat we nog meer ervaringen kunnen bieden aan onze jonge kinderen.

Bij Fantaziehuis creëren we een speelse en stimulerende omgeving waarin kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten, spelenderwijs kunnen leren en waardevolle herinneringen kunnen creëren die een leven lang meegaan.

Het Mini Aanbod wordt momenteel aangeboden op de volgende Fantaziehuis locaties: Cartesius, Werkspoor, Voorn, ’t Weiland, Dikkie Dik, Papendorp, ’t Spoor en ’t Zand